En ferie til ettertanke

Det er ferietid og mange har planlagt ferien til punkt og prikke. Jeg for min del tok en ganske så overraskende spontantur til Bali nettopp! Planen var egentlig å planlegge en (etterlengtet) ferietur. Men siden jeg er av typen som ikke er så glad i å vente, og jeg endelig fikk prioritert tid til å planlegge et avbrekk for meg selv, så var det like greit å bare hoppe i det. Men å hoppe i en tur, alene og til andre siden av kloden hadde jeg ikke trodd jeg skulle tørre! Det ble et langt hopp til paradiset Bali!

08d259_e58b4721ac1e41a29c1c91e0e2742bab~mv2_d_3264_2448_s_4_2

Det var like greit å ikke tenke så mye på det, men ta sats og stupe! Ikke tenke bare gjøre. Ellers hadde det nok aldri skjedd. Innen 24 timer satt jeg på flyet alene og skjønte vel egentlig ikke helt hva jeg skulle. Jeg overasket både meg selv og ikke minst familien og venner, som trodde det hadde tippa helt for meg!

Jeg mener at livet handler om å utfordre seg, gjøre det du frykter, bryte vaner og tørre å gjøre noe helt nytt. Først da vokser du og blir en enda bedre versjon av deg selv. Det gjelder alt. Like mye hverdagsvaner, jobb og trening, som forhold, reiser eller spisevaner. Tør å gjøre noe helt nytt!

Det er lett å gro fast i gamle vaner og rutiner.

08d259_489b6ec1c91949efb3659c5b7b63943b~mv2_d_3072_3072_s_4_2

For en grensesprengende tur!

 For en opplevelse, for et eventyr, og for et minne! Etter å ha reist på min første tur alene, uten noen form for plan eller mål, kun flybilletten i hånda, sitter jeg igjen med uvirkelig mye erfaring og opplevelser fra bare 14 dager! Etter opplevelser å dømme så føles det som at jeg har reist i flere måneder! Og jeg anbefaler det sterkt! Prøv å utfordre deg selv. Gjør det du ikke trodde du skulle tørre. Det trenger ikke være en så crazy ide som min men bare gjør noe nytt! Kanskje noe du lenge har drømt om å gjøre. Det åpner seg en helt ny verden og du vokser til helt nye høyder!

 Jeg sitter igjen med følelser fra alle deler av registeret. Jeg har kjent på frykt, bekymring, sorg, usikkerhet, ensomhet, savn.. men også masse takknemlighet, glede, nysgjerrighet, lykke, balanse, godhet, kjærlighet, stolthet, inspirasjon, ro, søken, visdom, erfaringer og mye mer!

08d259_9c23de65ef714989ba29caa242c6fea2~mv2_d_1242_1242_s_2

Jeg har fått oppleve det fantastiske turistparadiset. Palmesus, turkist hav og masse luksus. Men også den mørkere siden av hva som befinner seg bak disse ferieperlene. Siden jeg både har bodd på «luksuriøse» hoteller, men også hjemme hos de lokale, fikk jeg virkelig oppleve deres kultur og levestandard på nært hold. Dette lærte jeg virkelig mye av!

08d259_2e6e943eed074df8a4d694a68836297e~mv2_d_1914_1914_s_2

Det var ikke helt den standarden jeg er vandt til å ha på ferie. Og definitivt ikke hjemme. Men blant all takknemlighet for den standarden vi er så heldige å ha i vårt land og del av verden, kjente jeg samtidig en helt annen glede, takknemlighet og balanse i deres levemåte, som vi ikke klarer å ha med alle godene vi har og streber etter å ha her. Og ikke minst alt stresset rundt alt det «perfekte» vi etterstreber. Mitt inntrykk av hvordan verden har blitt i dag, forsterket seg drastisk etter å ha blitt kjent med disse menneskene og deres levestandard.

Jeg var så heldig å få være med på bursdagsfeiringen til en vakker kjenning som bor på Bali. En av mine tidligere coachlærere. Bare denne første kvelden fikk jeg bli kjent med mange nye mennesker og kulturer på en gang. Utrolig spennede!

08d259_76ef103a83214c5eb09612b6620ac538~mv2_d_3072_3072_s_4_2

I deres hverdag finnes ikke dette jaget mot å ha den fineste bilen, plenen, best betalte jobben eller høy status. De er fornøyde om de får mat på bordet og vann hver dag, om strømmen virker eller at de får være friske. Det spiller ingen rolle hvilke hudfarge, kropp eller jobb du har. Du er like verdifull uansett! Og de er lykkelige. Fordi de setter større pris på det de har, og de menneskene de har rundt seg. De fokuserer på det som ER verdifult.

 Og lignende åpenhjertighet av mennesker har jeg aldri opplevd! Å bli møtt med totalt hengivenhet, takknemlighet og en helt ren intensjon om å tjene deg på best mulig måte, er virkelig ikke hverdagskost. Dessverre! Vi har såå mye å lære. Vi aner ikke hvor heldige vi er. Eller hvor mye unødvendig energi vi bruker på ting som egentlig ikke betyr en dritt. For det som egentlig betyr noe, er menneskene vi har rundt oss. De vi er glad i, og alle andre levende vesener.

Denne vakre damen fra Peru ble jeg kjent med på bussen fra Gili til Bali, og jeg fikk ha to fantastiske kvelder sammen med henne før hun reiste videre.

08d259_da3fb33ed9934cf9b1a7a0fef2da9e43~mv2_d_3072_3072_s_4_2

Hva hjelper det egentlig å ha det fineste reneste huset, feteste nypolerte bilen, flotteste hagen, flere bachelorgrader og mastergrader, den høyeste lønna, den råeste kroppen eller barn som gjør det bra i mange idretter.. Om du fortsatt savner de du er glad i..? Om du fortsatt ikke føler deg sett eller lykkelig? Om du mangler energi til å gjøre det du helst vil..? Eller ikke har tid, eller ikke engang orker å lage middag når du endelig er kommet hjem fra jobb..? Heller ikke å være sosial med venner og familie. Det fylles kanskje opp til helgene som er smekk fulle av aktiviteter, for å få gjort alt unna så samvittigheten pleies? Kjenner du deg igjen i noe av dette, så spør deg selv.. Hva sitter du igjen med, om ALT du har bygget opp av materialistiske ting rundt deg, hadde blitt revet bort? TV´n, telefonen, båten, PC´n, pengene dine, bilen, huset, jobben.. Hva sitter du igjen med da?

 Forhåpentligvis det som faktisk betyr noe for deg. Det som virkelig ER verdifullt.

Nemlig de du har rundt deg. Familien og vennene dine. Dyra, bekjente, slektninger, venner av venner, naboer, bussjåføren, kassadama, taxisjåføren, frisøren, legen, brannmannen.. Ja alle levende dyr og mennesker er verdifulle for oss! Det er de som er grunnen til at vi lever. Det er de som kan gi oss den dype gleden, tryggheten og kjærligheten vi må ha for å overleve.

08d259_1bc7bae058814d428e54fade26edfe97~mv2_d_2121_2121_s_2

Alle trenger å bli anerkjent, sett, elsket og respektert. Om du hadde fått denne anerkjennelsen, blitt sett, hørt, elsket og respekter hver eneste dag.. Hadde du da trengt alle de materialistiske tingene du streber etter å ha, som egentlig bare skaper stress og opptar livet ditt? Hva om vi hadde brukt femti prosent av fokuset og energien vi bruker på karrierejag, gadgets, utseende eller sosiale medier.. på å gi vår kjærlighet til de vi har rundt oss? Hva om alle hadde gitt noe av dette til de man møter i hverdagen? Uansett kjente eller ukjente..

Da hadde også du fått all den annerkjennelsen, friheten, kjærligheten og tryggheten du trenger for å være lykkelig og elske livet. Hadde det da vært behov for å ha den peneste hagen, den største hytta, den strammeste magen, flest likes på bildene dine, de peneste leppene, dyreste merkevesken, råeste bilen, høyest status eller den feteste lommeboka? Eller hadde du da fått det du egentlig ønsket deg aller mest.? Nemlig å bli akseptert og elsket for den du er. Føle deg lykkelig, verdifull og verdsatt. Ha en frisk helse. Det er det livet handler om. Bare en liten tanke.. til ettertanke.. Jeg selv har ihvertfall mye å lære. Og lærer hver dag. Jeg etterstreber de klareste tankene om hva som skjer i oss, hvorfor vi er som vi er og hvrfor vi gjør som vi gjør. Vi kan komme så mye mye lengre om vi åpner sinnet vårt.

Men det er det kun du, som kan gjøre noe med. .

Jeg fikk ihvertfall støttet lokalbefolkningen godt! Hvem kan vel si nei til en så nydelig gutt som vil selge meg armebånd? Selv om jeg hadde kjøpt 10 stykker fra før av, så kan man ikke la være. Mange sier at det er foreldrene som sender gutten. Ja så klart. Men det hjelper ikke. Gutten er gutten uansett om de sender han eller ikke. Det er ikke hans skyld stakar.

 

08d259_0413fd87a2d8420981df3c2829556cc2~mv2_d_2576_1932_s_2

 

På disse ukene i Bali har jeg blitt kjent med såå mange fine mennesker fra hele verden. Dette minnet meg også på hvor “lukket” Ola Nordmann faktisk er. I Norge kan du gå en hel dag rundt å møte masse mennesker, uten at en eneste snakker til deg. Der nede gikk det knapt en halvtime mellom hver gang noen ønsket å slå av en hyggelig prat. De har ikke behov for å ha på seg skylapper for å vinne et res som om det skulle vært et hesteløp.. De tror heller ikke at alle mennesker er ute etter de..

08d259_3f64f77732344c0798dba028b7955d3e~mv2_d_2388_2388_s_2

Jeg likte denne..

«When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace..»

Mista passet og billetten min!

Etter to dager som jeg var relativt stressa fordi jeg hadde glemt passet og billetten min igjen på et hotell på en annen øy(!), som jeg innerst inne så at var borte vekk.. Så overrasket de atter en gang med at både passet og billetten til slutt dukka opp! Jeg fikk fraktet det med øyhopperbåten med noen lokale. Jeg hadde tillit til at det ordnet seg. Og det gjorde det!

08d259_e5279dff01c1400d96850b4d72b499ea~mv2_d_2922_2922_s_4_2

Indonesierne har lært meg mye. Som å se positivt på selv det mørkeste, ta livet som det faller seg, ikke stresse, være takknemlig for alt og alle rundt meg, alltid smile, være høflig mot alle en møter, la bekymringer prelle av, vise kjærlighet til alle, respektere alle uansett form og farge, alltid ha god intensjon med hva jeg gjør, da får man tilbake i samme form. Jeg liker å tenke at «Gir man, så får man.»

Mitt perspektiv på livet er endret for alltid!

08d259_9409ed8f9dec45c29d4c0ab4ec204b28~mv2_d_1242_1242_s_2

I ferier trener jeg lite. Bali er perfekt for de som vil ha treningsfri eller variasjon med yoga og alternativ trening. Jeg fikk en god og svett økt på stranda med to fra Canada, som jeg ble kjent med på Gili Air øya. Den ene var treningscoach, så da fikk jeg være kunden for en time. Det var gøy!

08d259_3ab9b87f4cd040099c04f179671aa36b~mv2_d_2304_2304_s_2

Tusen takk for alle fine tips jeg fikk på FB til steder å dra!

Jeg har mye igjen å se, så jeg må definitiv tilbake!

En liten videoblogg med noen øyeblikk fra denne vakre turen.

En lokal fotograf jeg ble kjent med lagde en video av meg på Gili Trawangan, så jeg kunne forevige turen derifra. Men den har jeg ikke fått enda, så jeg håper jeg får den snart.

Da vil jeg poste den på bloggen.

Jeg gjorde et skikkelig romantisk blinkskudd med det parret i huskene.

08d259_2a9ec75148a74168b6e318fbfa2d6565~mv2_d_2385_2385_s_2

Håper du fikk inspirasjon til å ta turen til Bali. Og ikke minst til å tenke etter hva som virkelig betyr noe for deg. Hva vil du bruke tiden din på? Hva ønsker du av andre? Og hva må du gi, for å få det?

Spør meg gjerne om tips til hvor du kan dra og hva du bør tenke på.

08d259_dfcf3b3b937b47a2a1acfd77c3a467d4~mv2_d_2337_2337_s_2

Gleder meg allerede til neste eventyr!

 Reiseklem fra Natasja Chantell

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: